Festligheter

Nesten hver måned skjer det noe stort i Torrevieja. Karneval begynner i slutten av januar og varer inn i februar, og i mai holdes May Fair med dansing og hesteshow. Fester med mat og aktiviteter for å feire religiøse skikkelser er vanlig, og inkluderer gjerne store mengder paella.


Foto: Keith Williamson @ Flickr

Juleevangeliet

Hvert år fremstiller de Juleevangeliet på kirkeplassen i sentrum med et utall figurer spredt over halve plassen. Det er svært kreativt, spesielt fordi Torreviejas historie på mystisk vis også får plass i fremstillingen. Boder rundt om selger diverse snacks i lys av et stort, dekorert juletre. Er du i Torrevieja på denne tiden, er Juleevangeliet – belén på spansk – et must!


Foto: Keith Williamson @ Flickr

Habaneras

På 1800-tallet seilte Torreviejas innbyggere til Cuba med salt og kom tilbake med sangstilen habaneras. Siden da har habaneras vært en viktig del av kulturen i Torrevieja. (Det finnes et kjøpesenter her kalt Habaneras.) Hvert år, i slutten av juli, avholdes sangkonkurransen Habaneras and Polyphony Contest i Torrevieja. Folk fra hele verden deltar. I 2014 ble konkurransen arrangert for 60. gang!

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: