Salthaugene i Torrevieja fanger øyet så fort du ankommer byen. Du ser så de to store saltlagunene – Laguna de Torrevieja og Laguna de La Mata – som saltproduksjonen foregår i. Frem til slutten av 1800-tallet var Torrevieja en liten fiskerlandsby med få innbyggere, før saltproduksjonen ble flyttet fra nordlige Laguna de La Mata til sørlige Laguna de Torrevieja.
I 1389 skulle Laguna de Torrevieja bli en innsjø for fiskeoppdrett, men på grunn av den høye saltholdigheten kom det ingen fisk til vannet. Da eide byen Orihuela begge lagunene. I 1759 overtok staten dem og begynte å skape et saltverk.
Produksjon
Saltet produseres som regel mellom juni og oktober, når det blir varmt i Torrevieja. Vann slippes inn fra havet til den nordlige lagunen, hvor det begynner å fordampe, og saltholdigheten stiger. Så slippes det ned til den sørlige lagunen, hvor saltholdigheten stiger ytterligere. Saltet krystalliserer seg og synker til bunnen av lagunen, og blir så samlet.
Saltet ble tidligere samlet og lastet manuelt. I dag brukes en tilpasset maskin. Saltet vaskes, og samles til store salthauger. Til sammen produseres rundt 700 000 tonn salt i Torrevieja årlig!
Norge, Danmark, Italia, Portugal, Storbritannia, Irland og USA er store importører av Torrevieja-saltet. Norge importerer hovedsakelig veisalt. Saltet brukes også til mat innad i Spania.