Naturparken

La Mata-Torrevieja Natural Park er området rundt og mellom Torreviejas to saltlaguner, samt lagunene selv – til sammen rundt 50% av det kommunale området. Dette er et spesielt våtmarksområde med saltproduksjon i sørlige Laguna de Torrevieja, og informasjonssenter og turstier ved nordlige Laguna de La Mata.

Rosa

Spesielt for Laguna de Torrevieja er den slående lilla-rosa fargen. Den kommer av bakterien Halobacterium, som trives i salte omgivelser, så vel som algen Dunadiella Salina. Både rekearten Artemia Salina og lagunens flamingoer blir rosa på grunn av kostholdet – rekene spiser bakteriene, og flamingoene spiser rekene.

Fugletitting og dyreliv

I tillegg til flamingoer finnes det et 100-talls fugler man kan titte på. Det kan bli opp mot 2000 flamingoer i hekkesesongen! Det finnes også dyr som kaniner, røyskatter, rever, slanger og gekkoer i området, samt noen plantearter som trives i det salte vannet.

Deler av området er beskyttet på grunn av fuglene, men det finnes en tursti og en kombinert sykkel- og tursti man kan observere dyre- og planteliv fra. Disse starter fra informasjonssenteret, og er markert med skilter.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: